fillup.pl http://fillup.pl/epcms/img/1/fillup-logotype.png fillUp to przyjazny program do formularzy, w którym znajdziesz >2000 druków. Szybko i łatwo uzupełnij dowolny druk, wzór, deklarację lub formularz!
Wersja: (2016) | Pobrań: 1279 | Obowiązuje od: 2016-01-01

Opis: GUS RF-01 (2016) Kwartalne statystyczne sprawozdanie o aktywach i pasywach finansowych

Formularz należy wypełnić zgodnie z zasadami ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2013 r. poz. 330, z późn. zm.), jeżeli nie podano innego sposobu prezentacji danych.
Objaśnienia dotyczą klasyfikacji aktywów i pasywów finansowych oraz podziału sektorowego. Dane w 2014 r. wykazuje się w pełnych tysiącach złotych według stanu na koniec okresu sprawozdawczego.

Formularz należy przekazać w terminie do 30. dnia po kwartale z danymi na koniec I, II, III kwartału.

Obowiązek przekazywania danych statystycznych wynika z art. 30 pkt 3 ustawy z dnia 29 czerwca 1995 r. o statystyce publicznej (Dz. U. z 2012 r. poz. 591, z późn. zm.).

Przed wypełnieniem prosimy o zapoznanie się z objaśnieniami do formularza GUS RF-01 , które znajdują się w końcowej części druku.

Art. 30 pkt 3 ustawy z dnia 29 czerwca 1995 r. o statystyce publicznej (Dz. U. z 2012 r. poz. 591, z późn. zm.).
Ustawa z dnia 9 kwietnia 2015 r. o zmianie ustawy o statystyce publicznej oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. 2015 poz. 855)

Formularze archiwalne:

• Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.